Forside Sex nyheder og kvinder Sexlegetøj 101: En guide til sexlegetøjsmaterialer

Sexlegetøj 101: En guide til sexlegetøjsmaterialer

1580
0

Da jeg først begyndte at købe og bruge sexlegetøj, var jeg naiv. Jeg overvejede ikke præcis hvad jeg brugte og hvor den gik. Jeg anede ikke, at jeg muligvis kunne lægge mit helbred på linjen. Nu lægger jeg helt sikkert meget mere på at vælge hvad der gør og ikke går i min krop.

For det første ønsker jeg ikke at dette skal komme ud, da jeg forsøger at foredra dig. I slutningen af ​​dagen er det dit valg, hvad du køber og bruger. Alt jeg vil gøre er at give dig et overblik over, hvad der er derude, hvilke potentielle risici og farer der er, og lad dig så komme i tanker om, hvorvidt det er noget, du vil undersøge yderligere.

Så hvorfor er legetøjsmateriale så vigtigt, og hvorfor er det sådan et problem? Desværre er sexlegetøjsindustrien ikke reguleret. Chokerende, ikke? Det betyder, at der absolut kan sættes i dit sexlegetøj. Nogle gange kan du muligvis se skriftligt på emballagen ‘Kun til brug for nyligt brug’. Dette betyder i grunden, at hvis du skader dig selv eller udvikler en lidelse ved brug af et sexlegetøj, kan de ikke holdes ansvarlige. Det er meget dyrt at få et legetøj “certificeret”, så de fleste virksomheder forstyrrer bare ikke.

Men det betyder ikke, at alle legetøjsfabrikanter er bare hjerteløse virksomheder, der bare prøver at tjene penge uden hensyn til deres kunders sundhed og velvære. Men med det i tankerne skal du tænke på, hvad du lægger ind i din krop. Det er ikke altid nemt, da et firma nemt kan lyve om, hvilke materialer deres produkter er fremstillet af.

Som forbruger bør du altid gå med dine instinkter. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det sikkert. Oplysningerne her er at informere og uddanne. Det er dit valg på, hvad du vælger at købe og bruge.

Så lad os begynde med …

Gummi

rubber

Dette er nok det mest almindelige materiale, der anvendes i sexlegetøj, da det er billigere at fremstille og utrolig fleksibelt. Det giver mulighed for mere tilpasning med hensyn til udseende og størrelse. Den mest almindelige type produkter, der er fremstillet ved hjælp af gummi, vil være realistiske dildoer, stødpropper og analperler. De fleste gummiprodukter kan indeholde latex, så hvis du har en latexallergi, vil du helt sikkert gerne styre.

Da det er billigere at fremstille, har du tendens til at finde ud af, at Gummilegetøj er billigere at købe, hvilket gør dem ideelle for folk på et stramt budget. Du skal være forsigtig med gummilegetøj, da de er porøse. Det betyder, at de har mikroskopiske huller i materialet, hvor bakterier kan opdrættes, hvis det ikke er rengjort og steriliseret korrekt. Den bedste måde at undgå dette på er at sikre, at du rengøres grundigt med vand og anti-bakteriel legetøjsrens. Det er tilrådeligt ikke at dele legetøj fremstillet af gummi med en partner. Du kan reducere chancerne for bakterier, der ligger i legetøjet bruger en kondom * .

På grund af de materialer og processer, der bruges til at skabe gummi legetøj, finder du ofte, at disse legetøj vil have en særlig stærk lugt. Dette bør forsvinde over tid og bliver normalt mindre efter et par vasker.

En anden ting at være forsigtig med er, at undertiden er phthalater ofte sat i gummi legetøj. Dette bruges til at blødgøre gummiet for at gøre det mere bøjeligt. Der har imidlertid været undersøgelser, der har indikeret, at disse kan have en skadelig virkning på reproduktiv sundhed og trivsel. Forskning er stadig på vej, så det er op til dig at lave dit eget sind.

Hvis du bruger et legetøj fremstillet af gummi, vil det bedste smøremiddel at bruge være et godt vandbaseret smøremiddel. Du kan også bruge et silicone smøremiddel, men prøv altid først en patch test. Du bør aldrig bruge olie- eller petroleumsbaserede smøremidler, da dette vil medføre, at legetøjet går dårligt.

Når du opbevarer gummilegetøj, skal du prøve at opbevare dem adskilt fra andre legetøj – prøv det muligt at opbevare det i originalemballagen. Hvis 2 gummilegetøj kommer i kontakt med hinanden under opbevaring, kan de “smelte” og forringes, hvilket resulterer i ubrugelige legetøj.

Termoplastiske Elastomerer (TPE)

aka CyberSkin, UR3, Fanta Flesh etc. Tenga Fliphole Silver

Dette materiale benævnes almindeligvis ‘kødlignende’ i både udseende og tekstur. Du finder TPE i legetøj produceret af Fleshlight , Tenga , Doc Johnson og Pipedream Toys for at nævne nogle få.

Termoplastiske Elastomerer (TPE) er i grunden en blanding af plast og gummi. Forskellen her er, at de generelt ikke indeholder PVC, Latex eller Phthalater. Du vil genkende et produkt fremstillet af TPE, fordi det er blødt, skarp tekstur, der ofte er silkeagtig at røre ved. Det skyldes, at under fremstillingen støber de forme, der anvendes til at skabe legetøj, støv med et ‘fornyelsespulver’ (typisk majsstivelse) for at forhindre dem i at holde fast i formen.

Produkter fremstillet af dette er normalt lidt dyrere end typiske gummi legetøj. Dette betyder også, at de kræver lidt mere vedligeholdelse. Ligesom Gummi er TPE-legetøj også porøse – så igen vil du efter hver brug sikre, at du rengør den grundigt med antibakteriel legetøjsrens og sørg for, at den holdes adskilt fra andre legetøj. Det er også tilrådeligt ikke at dele dette materiale med en partner, medmindre du er flydende sammen med dem. Brug af kondom kan potentielt reducere enhver risiko og kan øge levetiden for dit legetøj. Det er desværre ikke en eksakt videnskab.

Ting som TPR / TPE kan være ret vanskelige. Teknisk set er det ikke giftigt – men på grund af den porøse natur ville jeg aldrig bruge et indsætteligt produkt lavet af TPE / TPR. For ting som onanere er det lidt mere lethed – men en TPE / TPR dildo / butt-plug holder odden, uanset hvor meget du rengør det. Så for anal brug, ville jeg personligt styre klart.

For at rengøre et legetøj lavet af TPE, er det bedst ned med vand og legetøjsrenser, og derefter tørret med et lintfrit håndklæde. Du kan også lade det lufttørre. Det er bedst at sikre (især med et legetøj som en stroker / masturbator) at den indre kanal er helt ren og tør før opbevaring ellers vil dette medføre uoprettelig skade på dit legetøj. Når legetøjet er tørret, kan du let støve legetøjet med majsstivelse (eller officielt ‘fornyer’ pulver), og dette vil returnere legetøjet tilbage til det bløde fløjludseende.

Når du bruger et legetøj fremstillet af TPE – bør du kun bruge et vandbaseret smøremiddel. Silikone / oliebaserede smøremidler kan medføre, at materialet forringes.

Silikone Fleshjack Boys Brent Corrigan Silicone Dildo

Silikone er et af de sikreste materialer, der anvendes til sexlegetøjsproduktion. Du vil finde dildo s , Butt stik , Analperler, Vibratorer og mandlige legetøj enten fremstillet af eller overtrukket med silikone.

Silikone kan være ret dyrt at fremstille, så du vil ofte finde ud af, at silikone legetøj tiltrækker en højere pris. Silikone kommer i forskellige teksturer og kan være ekstremt fast, eller det kan være super-blødt. Det varmes op til kropstemperaturen ekstremt let og er perfekt til brug i dildoer og stødpropper, da deres lille “squish” gør dem langt mere behagelige at indsætte.

Silikone er ikke-porøs ** – hvilket betyder at bakterier og generel nastiness ikke kan sive ind i legetøjet, og intet kan se ud i dig. Det er også meget lettere at rengøre. Du kan rengøre Silicone legetøj med kun vand og legetøj renere – eller du kan koge det (hvis det er muligt) som Silicone kan modstå temperaturer op til 300 grader Celsius (572 grader Fahrenheit). Alternativt kan du blegge det i en 10% blegemiddelopløsning (bare sørg for at legetøjet er helt rent og blegemiddelfri før brug! – selvom jeg synes det selvfølgelig).

Virksomheder som Tantus og Bad Dragon bruger platinhærdet silikone, hvilket sikrer, at det er helt sikkert. Du kan også se det opført som medicinsk grade silikone. Må ikke forveksles med “sil-a-gel” eller noget, der mærker det som en “blanding” af silikone. Disse legetøj vil stadig være porøse og muligvis ikke 100% kropssikker.

Når du bruger en silicone legetøj, bør du kun bruge vandbaseret smøre. Silikone lubes kan forårsage skade på silikone legetøj, især hvis det ikke er 100% silikone – så det er bedst at holde fast i vandbaseret (især da disse legetøj kan være lidt dyrere – vil ikke ødelægge dem!).

Silikone legetøj opbevares ret godt med andre legetøj, men silikone tiltrækker støv og lint som en magnet, så jeg vil altid forsøge at opbevare i en opbevaringsbag eller den originale emballage og derefter give det en hurtig skylning før brug.

Glas

Icicles No 5 Sapphire Spiral Glass Dildo

Glas er mit absolutte favorit sexlegetøj materiale i øjeblikket. Glaslegetøj (normalt dildoer) er fremstillet af et Borosilicatglas (du kan bedre vide det som det samme materiale, som dine Pyrex-retter i køkkenet er lavet af). Det betyder, at de er stærke, modstandsdygtige over for termisk stød (det betyder at de kan blive udsat for ekstreme temperaturer uden at knuse) og termisk stress (hvilket betyder at de ikke kommer i stykker i en million stykker, hvis du taber det).

Det er også kropssikker, da det er fuldstændig giftfri og ikke-porøs. Glasstykker kan modstå massive mængder tryk, så du behøver ikke bekymre dig om at bryde ind i dig. Det Icicles rækkevidde af Pipedream er en populær linje af glas dildoer ( flere hvoraf er blevet gennemgået på denne blog).

Bortset fra at være helt sikker, er glasdildoer populære fordi de er holdbare og visuelt de er mere tiltalende (hvoraf mange næsten ligner mini skulpturer).

Glas er helt alsidigt som et legetøj. På grund af den høje termisk stødgrænse kan du varme eller afkøle glasset for at forbedre din oplevelse med legetøjet. Bare vær forsigtig – for varmt / for koldt, og du kan skade dig selv! Normalt 20 minutter i nogle varmt vand / køleskab er tilstrækkeligt nok.

Rengøringsglas er utrolig nemt. Du kan sterilisere det på samme måde som en silicone legetøj. Du kan endda lægge det i opvaskemaskinen! Da det er ikke-porøst, betyder det også, at det er sikkert at dele med din partner (sørg altid for at det er blevet rengjort før hver brug).

Du kan også bruge ethvert smøremiddel du kan lide med glaslegetøj. Opbevaring er også enkel – du skal bare pope den i en opbevaringsbag og det vil forblive helt fint. Det er ikke svært at se, hvorfor Glas bliver til go-to materiale til dildo og sexlegetøj.

Metal (rustfrit stål / aluminium)

Julian Snelling Stainless Steel Swarovski Crystal Butt Plug

Meget ligesom glas bliver metal meget populært som et sexlegetøjsmateriale. Du vil finde legetøj som analperler, stumper, dildoer og kyskhedsburer lavet af stål / aluminium.

Stål legetøj er tungere end aluminium, men begge er kropssikre og ikke-porøse. Julian Snelling gøre et fantastisk udvalg af Stål og aluminium stikkontakter . Da disse legetøj normalt er lidt tungere, anbefales de generelt til lidt mere erfarne brugere.

Du kan også varme op / nedkøle metallegetøj (som glas) for at give endnu mere interessante følelser, når du bruger dem. De kan rengøres på samme måde som glas, og du kan bruge enhver form for smøring med stållegetøj. Metal legetøj kan opbevares sikkert med andre legetøj, og med god omhu vil vare på ubestemt tid.

Der går vi, en hurtig whistle-stop guide til nogle af de mere populære materialer, der anvendes i sexlegetøj i dag.

Hvad er dit yndlingsmateriale? Efterlad en kommentar nedenfor eller slå os op på Twitter og lad os vide.

Nød artiklen? Du er velkommen til at dele med dine venner på Facebook / Twitter osv.

* Siden denne artikel oprindeligt blev skrevet, Farlig Lilly har gjort nogle forskning ind i kondombrug og sexlegetøj, og fandt ud af at “bare brug en kondom” ikke er nok. Det skal være en bestemt type kondom – helst nitril eller polyurethan – latex kondomer er ubrugelige.

** Selv jeg lærer stadig ting. Ikke porøs er en smule misvisende, når det kommer til silikone. Silikone har stadig mikroporer – så ting som lugt kan beholdes af silikone, men det kan ikke holde fast på noget som bakterier – så selvom de kan blive fuldstændig renset, kan silikone holde fast i lugt – dog der er måder at fjerne / mindske det på .

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here